Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Nouvelle cuisine



Πόσο πολύ ηδονίζεσαι από την έκθεση σου, αυτήν της αδιαπραγμάτευτα σαγηνευτικής εικόνας σου, στα social media
Αμέτρητα τα like και τα tweet, όμως εσύ δεν ικανοποιείσαι…
Κάτι , κάτι, χαλάει  τη συνταγή…

Έτσι, προσθέτεις  λίγο από κουλτούρα για τη νοστιμιά, Foucault, όχι σου πέφτει  βαρύς, Schopenhauer επίσης, άσε που αυτός  είναι πεσιμιστής και δεν ήμαστε τώρα για τέτοια, Althusser, μπα, εκπροσωπείς τα όσα μίσησε, Xámbermas επίσης, δεν αγγίζεις καν Marx, Lenin, Trotsky, για όνομα του θεού θα γεμίσει αράχνες η κουζίνά σου, μια πρέζα από  Chomsky, Gramsci, Debord, Lasswel, McLuhan, άντε και λίγο από Boorstin,  έδεσε η sauce?

Όχι, ακόμα, αφήσαμε έξω από τα βασικά υλικά, τη λογοτεχνία, πώς μας ξέφυγε, πού είναι ο Proust, o Stendhal, o Bruckner, ξεμείναμε από Fitzgerald, Heinrich Mann, ε, και λίγο από  Βurroughs και Kerouac, εκείνον τον White δεν είσαι πολύ σίγουρη, "He has forgotten Elena", σκέψου να ξεχάσει ανοιχτό το μάτι της κουζίνας πριν την ώρα του, άσε που  ο Kohout  απειλεί να σου στείλει «Έναν θηλυκό δήμιο»… 

Λείπουν, η μουσική, η φωτογραφία, το θέατρο, ο κινηματογράφος, η φιλοσοφία, αλλά βρίσκονταν ψηλά στο ράφι διάολε, θα μπορούσες  να έχεις ζητήσει βοήθεια από τον υπάλληλο, το ξέχασες και τί ατυχία, τώρα πια τα super market είναι κλειστά…

Ω! Το  φαγητό αργεί, όλοι αδημονούν, αναρωτιέσαι με αγωνία, μήπως η συνταγή δεν πέτυχε…

Μη μου αγχώνεσαι!!!!

Το πιθανότερο είναι, παρά την καθυστέρηση, να μην  έχει καταλάβει κανένας το παραμικρό…

Φρόντισες άλλωστε με μεγάλη επιμέλεια γι αυτό: Η «nouvelle cuisine» παρουσίαση του πιάτου, τα σερβίτσια, τα κρυστάλλινα ποτήρια, το κατάλληλο κρασί, όλα προσεκτικά επιλεγμένα, δηλώνουν διακριτικά, αλλά τόσο κομψά την παρουσία τους κάτω από το φως των κεριών, ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό…



via behind-the-french-menu.blogspot.com


Ο μοναδικός κίνδυνος, να πέσεις σε πελάτη που θα του καρφωθεί το κομμάτι από το φιλέτο στο δόντι…

Εκεί, ή θα εξακολουθήσεις να ηδονίζεσαι με την εικόνα σου, ή πρέπει να ξεφορτωθείς τον καθρέφτη, ή, συγγνώμη που χαλάω το gourmet κλίμα, να σκύψεις πιο βαθιά στην κατσαρόλα…
Ίσως να σταθείς και στην ουρά του super…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου